CONCURS EMBELLIMENT ENTRADA AL PARC DEL COMAPEDROSA - 2019

IDEA

Es vol captar l’atenció del visitant amb una superposició de plans que facin referència a elements naturals del Comapedrosa.

Els plans a diferents alçades i entre els elements vegetals existents i nous provocaran una important sensació de profunditat. Per sobre del conjunt i del túnel d’accés se situaria el rètol del parc. L’ombra que projectaran entre ells, sobre el mur i sobre els túnels anirà canviant durant el dia dotant de dinamisme el muntatge. Aquest mateix efecte es vol que continuï a la nit amb llums que s’alimentin amb captadors solars.

Els materials bàsics estan relacionats amb la història de la parròquia:  murs de pedra en sec, planxes d’acer corten i vegetació autòctona.

IL·LUMINACIÓ

La il·luminació nocturna del Parc Natural de les valls del Comapedrosa recrea amb el joc d’ombres xinesques l’univers dels animals que l’habiten.

L’entrada es planteja com l’escenari on apareixen dibuixades les seves siluetes, canviants de lloc per un efecte d’il·luminació dinàmica, tot anunciant al visitant la màgia i el fantàstic món natural que trobarà al seu interior. Els visitants també podran crear les seves pròpies ombres tot jugant amb la llum en un joc de descans.

El teló de fons de l’escenari és el mur de contenció de pedra sobre el que es projectaran les ombres de figures retallades en xapa d’acer corten situades a la zona central de l’escenari i com a límit de separació amb la carretera i el públic hi haurà un mur baix de pedra seca, que ocultarà la infraestructura lumínica.

Les llums utilitzades seran de color blanc (3000k i 4000k) per les figures, rètols i elements vegetals i de color (preferentment blau) per la il·luminació del mur i del túnel del riu. Les llumeneres tindran les característiques lumíniques, òptiques i de protecció adients per al lloc i el seu correcte funcionament.