cent

Com el qui no vol la cosa ja hem publicat l’escrit número 100. Cent articles sobre arquitectura. La majoria parlen de l’arquitectura del segle XX al nostre país a través dels seus autors, desconeguts per la immensa majoria els quals es mereixen que els traiem de l’anonimat. Saber d’ells i la seva relació amb el país, perquè en el fons formen part de nosaltres, de la nostra història i de la nostra realitat física a través de les seves obres.

Des d'aquests escrits vindiquem l'arquitectura del segle XX perquè és la més desconeguda i alhora la més abundant en el nostre paisatge urbà. Parlem de malaurades desaparicions com l'Editorial Casal i Vall i també de salvacions in extremis com l'Hotel Rosaleda.

No poden haver-hi arquitectures oblidades o massa o poc representades. I tot plegat perquè, finalment, els exemples amb millors valors arquitectònics, però també, documentals i significatius gaudeixin de la consideració legal de monument amb tot el que comporta –estudi, promoció conservació...- com qualsevol exemple excepcional del passat; ser del segle XX no hauria de ser cap impediment.

--> CENT

"Casal i Vall, mai més". A.Luengo. Diari Bon dia. 04/04/2022